Cygnus 3

Spelbeskrivning

Under stjärnhimmelen tornar den flera våningar höga amfiteatern upp sig med sina över 50 000 jublande åskådare. Välkommen till höjdpunkten av det romerska väldet där Colosseum är hjärtat av underhållningen. Just ikväll kan spelen belöna dig med ofattbara rikedomar. Har du turen på din sida kan du ta hem en av jackpottarna direkt från kejsarens skattkista.

Cygnus 3 är en slot med 6 kolumner, 4 rader och fallande symboler. Kolumnerna kan expandera uppåt till maximalt 8 rader.

Cygnus 3 spelas i tre lägen; normalläge, Cygnushjulläge och bonusläge med free drops.

Spelets centrala funktioner är Cygnushjulet och wild-symbolerna med multiplikatorer.

En Cygnushjulsymbol som når kolumnen längst till vänster aktiverar ett snurr på Cygnushjulet när den pågående spelrundan är avslutad.

Alla snurr på Cygnushjulet genererar en vinst. Det finns tre olika priskategorier: jackpottvinster, free drops och direkta vinster som är multiplar av den valda insatsen.

Wild-symbolerna med multiplikatorer är initialt både wild- och multiplikatorsymboler. Wild-funktionen inaktiveras då wild-symbolen med multiplikator har använts som wild-symbol i en vinst och därefter stannar symbolen kvar som en ren multiplikatorsymbol. Multiplikatorvärdena på alla multiplikator- och wild-symboler med multiplikatorer i spelvyn adderas och appliceras sedan på varje vinst.

Spelvy

Insatsbelopp och saldo visas alltid i informationsfältet längst ner i spelvyn i den valuta som spelaren har valt. Denna information är alltid tillgänglig under hela spelsessionen. Vinster visas i den valda valutan i mitten av informationsfältet längst ner i spelvyn när man spelar.

Vinstlinjer

Cygnus 3 har upp till 262 144 sätt att vinna. RTP är densamma för alla vinstlinjer och spelets RTP är definierad i spelreglerna.

Spelfunktioner

Bonusspel

En Cygnushjulsymbol som når kolumnen längst till vänster aktiverar ett snurr på Cygnushjulet. Varje snurr på Cygnushjulet genererar en vinst. Det finns tre olika priskategorier: jackpottvinster, bonusspel med free drops och direkta vinster som är multiplar av den valda insatsen.

Jackpottvinster samt direkta vinster betalas ut direkt och avslutar den pågående spelrundan.

Free drops-vinster aktiverar bonusspelet med free drops. Bonusspelet avslutas när inga free drops återstår.

En Cygnushjulsymbol som når kolumnen längst till vänster under ett free drop aktiverar ytterligare ett snurr på Cygnushjulet som spelas när inga fler free drops återstår.

Spelregler

Cygnus 3 är en slot med 6 kolumner, 4 rader och med fallande symboler. Kolumnerna kan expandera uppåt till maximalt 8 rader.

Minsta insats är 2,00 kr, och den maximala insatsen är 1 000,00 kr. Varje insats är 100 mynt.

Vinster börjar med det första hjulet längst till vänster och betalar endast från vänster till höger på på varandra efterföljande hjul. Inga luckor mellan hjulen är tillåtna. Endast den högsta vinsten per aktiv vinstlinje betalas ut.

En spelrunda startar på den valda insatsnivån när spelaren trycker på Spin-knappen.

Spelet kan spelas automatiskt genom att aktivera Auto Spin. Håll nere Spin-knappen för att välja antal rundor att spela automatiskt eller använd Auto Spin-knappen.

Vinster och vinstkombinationer betalas ut enligt vinsttabellen.

Vinster presenteras i spelarens valuta eller i mynt. Spelaren kan själv ändra i Inställningar.

Vinster presenteras i spelarens valuta.

Cygnus 3 spelas i tre lägen; normalläge, Cygnushjulläge och bonusläge med free drops.

Alla symboldropp börjar med 4 rader och 4 096 sätt att vinna. Avalanche-funktionen samlar alla vinsterna i det aktuella symboldroppet.

Alla symboler som var en del av en vinstgivande kombination exploderar. Nya vinstkombinationer följer samma mönster tills det inte finns några fler vinstgivande kombinationer. Därefter släpps nya symboler in. Avalanche- funktionen fortsätter så länge nya vinstgivande kombinationer uppstår.

Varje ytterligare symboldropp lägger till ytterligare en rad symboler upp till maximalt 8 rader. Antalet sätt att vinna på ökar när antalet rader ökar.

• rader: 4 096 sätt att vinna
  • rader: 15 625 sätt att vinna
  • rader: 46 656 sätt att vinna
  • rader: 117 649 sätt att vinna
  • rader: 262 144 sätt att vinna

Wild-symbolen och wild-symbolen med multiplikator ersätter alla andra symboler utom Cygnushjul-, multiplikator- och wild-symbolen med multiplikator.

En wild-symbol med multiplikator är initialt både en wild- och en multiplikatorsymbol. Wild-funktionen inaktiveras då wild-symbolen med multiplikator har använts som en wild-symbol i en vinst och därefter stannar symbolen kvar som en ren multiplikatorsymbol.

En multiplikatorsymbol är en bestående symbol som applicerar sin multiplikator på varje vinst. Om det finns mer än en multiplikatorsymbol i spelvyn adderas alla multiplikatorvärden från alla multiplikatorsymbolerna innan de appliceras på vinsten.

Första gången en multiplikatorsymbol når bottenraden återaktiveras dess wild-funktion.

En Cygnushjulsymbol som når kolumnen längst till vänster aktiverar Cygnushjulläget med ett snurr på Cygnushjulet.

Detta snurr på Cygnushjulet kommer att spelas när den pågående Avalanche-funktionen har avslutats.

Varje snurr på Cygnushjulet genererar en vinst. Priset är en av de tre olika priskategorierna: jackpott, free drops eller en direkt vinster.

Storleken på Cygnushjulets sektorer är inte en indikation på sannolikheten för att hjulet ska stanna i respektive sektor.

Det finns tre fasta jackpottar; Cygnus, Star och Sky. Chansen att vinna en av jackpottarna ökar med en högre insatsnivå. En vunnen jackpott betalas ut direkt och avslutar den pågående spelrundan.

Direkta vinster är multiplar av den nuvarande valda insatsnivån och

betalas ut direkt vilket avslutar den pågående spelrundan. Varje nytt free drop börjar med 4 rader.

Multiplikator- och wild-symboler med multiplikatorer behålls på den nedersta raden mellan free drops i bonusspelet vilket gör att multiplikatornivån är bestående. Första gången som multiplikatorsymboler når den nedersta raden återaktiveras deras wild- funktion.

En Cygnushjulsymbol som når kolumnen längst till vänster i bonusläget aktiverar Cygnushjulläget med ett snurr på Cygnushjulet.

Detta snurr på Cygnushjulet kommer att spelas när det pågående bonusspelet har avslutats.

Jackpottvinster och direkta vinster betalas ut direkt och avslutar den pågående spelrundan.

Bonusspelet med free drops avslutas när inga free drops återstår. Utbetalningen sker i slutet av bonusspelet.

Inga insatser kan ändras under en pågående spelrunda. Den teoretiska utbetalningen (RTP) i Cygnus 3 är 94,0%.

Högsta vinsten i spelet är 10 000 gånger erlagd insats, eller värdet av Cygnus-jackpotten.

I händelse av fel annulleras alla insatser och vinster.

X-iter-regler

X-iter-funktionen erbjuder flera olika spellägen.

Super-Cygnushjul:

Ett dropp med ett garanterat snurr på Cygnushjulet. Om hjulet stannar på free drops aktiveras superbonusspelet där multiplikatorsymbolernas värde ökar efter varje vinst till en kostnad av 500 gånger den valda insatsen.

Cygnushjul:

Ett dropp med ett garanterat snurr på Cygnushjulet till en kostnad av 100 gånger den valda insatsen.

Wild-symboler med ökande multiplikatorer:

Ett dropp där multiplikatorsymbolerna ökar i värde efter varje vinst till en kostnad av 25 gånger den valda insatsen.

Wild-symbol med multiplikator:

Ett dropp med en garanterad wild-symbol med multiplikator som har ett multiplikatorvärde på minst x5 till en kostnad av 10 gånger den valda insatsen.

Bonusjakt:

Ett dropp med mer än dubbla chansen att aktivera Cygnushjulet till en kostnad av 2 gånger den valda insatsen.

Funktionen X-iter kan bara aktiveras i basspelet.

Den minimala X-iter-kostnaden är 4,00 kr, och den maximala kostnaden är 500 000,00 kr.

Den teoretiska utbetalningen (RTP) för alla X-iters spellägen i Cygnus 3 är 94,0%.

Alla spelregler gäller även för funktionen X-iter.

Datum för senaste ändring: 2023-07-04