Katmandu X

Spelbeskrivning

Skapat den

2023-03-01

Spelbeskrivning

Utmed horisonten sträcker sig de snöklädda bergen runt Katmandudalen. Framför dig finner du en lång trappa som leder upp bland klipporna till ett gammalt tempel, din slutdestination. Du träder in i en antik och mytomspunnen plats fylld av oupptäckta skatter. Kan du finna dem?

Katmandu X är en slot med 6 rader och 6 kolumner där du vinner på kluster som består av 5 eller fler sammankopplade identiska symboler. Centrala funktioner är: Den totala multiplikatorn som ökar för varje vinst, de olika wild- symbolerna och de stora symbolerna. Wild-symbolerna finns i tre olika varianter; vanlig wild-symbol, wild-symbol med multiplikator och den exploderande wild-symbolen. Stora symboler finns upp till storlek 4x4. Som grädde på moset finns ett bonusspel med free drops.

Spelvy

Insatsbelopp och saldo visas alltid i informationsfältet längst ner i spelvyn i den valuta som spelaren har valt. Denna information är alltid tillgänglig under hela spelet. Vinster visas i den valda valutan i mitten av informationsfältet längst ner i spelvyn.

Vinstlinjer

Vinster genereras av kluster bestående av 5 eller fler vertikalt eller horisontellt sammankopplade identiska symboler vilket resulterar i olika antal sätt att vinna. RTP för alla vinstlinjer är densamma och definieras i spelreglerna.

Bonusspel

Tre bonussymboler var som helst i spelvyn triggar bonusläget med free drops. Om en av bonussymbolerna är en superbonussymbol triggas superbonusspelet.

Spelregler

Katmandu X är en slot med 6 kolumner, 6 rader, fallande symboler och klustervinster.

Minsta insats är 2,00 kr, och den högsta insatsen är 1 000,00 kr. Varje insats är 100 mynt.

Ett vinnande kluster består av 5 eller fler identiska symboler som är antingen vertikalt eller horisontellt sammankopplade.

En spelrunda startar på den valda insatsnivån när spelaren trycker på Spinknappen.

Spelet kan spelas automatiskt genom att aktivera Auto Spin. Håll nere Spin-knappen för att välja antal rundor att spela automatiskt eller använd Auto Spin-knappen.

Vinster och vinstkombinationer betalas ut enligt vinsttabellen.

Vinster presenteras i spelarens valuta eller i mynt. Spelaren kan själv ändra i Inställningar.

Vinster presenteras i spelarens valuta.

Katmandu X spelas i två lägen; normalläge och bonusläge med free drops.

Wild-symbolen ersätter alla symboler förutom andra wild-symboler, bonussymboler, Free Drops-symboler och superbonussymbolen.

Wild-symbolen med multiplikator ersätter alla symboler förutom andra wild-symboler, bonussymboler, Free Drops-symboler och superbonussymbolen.

Den exploderande wild-symbolen ersätter alla symboler förutom andra wild-symboler, bonussymboler, Free Drops-symboler och superbonussymbolen.

Den exploderande wild-symbolen spränger bort symboler runt omkring

sig vilket potentiellt kan skapa en kedjereaktion av explosioner. Kvarvarande exploderande wild-symboler exploderar i slutet av en spelrunda när det inte finns fler vinster och genererar ett redrop. Icke vinstgivande wild-symboler och bonussymboler påverkas inte.

Alla wild-symboler med multiplikatorer som bidrar till vinnande kluster multiplicerar vinstbeloppet för sina respektive kluster innan den totala multiplikatorn tillämpas.

Den totala multiplikatorn appliceras på alla vinnande kluster. Varje symbol i ett vinnande kluster ökar den totala multiplikatorn med ett efter utbetalningen av det aktuella resultatet. Den totala multiplikatorn förblir aktiv under hela Avalanche-funktionen och kan aldrig återställas under en pågående spelrunda.

Varje vinnande kluster genererar en wild-symbol som placeras på en av de tomma platserna som skapas efter explosionen av de vinnande symbolerna.

Multiplikatorvärdena för wild-symbolerna adderas och tillämpas på den genererade wild-symbolen om flera wild-symboler bidrar till samma vinnande kluster. Normala wild-symboler och exploderande wild- symboler räknas som att de har multiplikatorvärdet 1.

Alla klustervinster i det aktuella symboldroppet samlas in och därefter exploderar alla symboler som ingick i en vinnande kombination. De återstående symbolerna faller vertikalt tills de når en viloposition och nya symboler faller in för att fylla de tomma platserna. Avalanche-funktionen fortsätter så länge som nya vinnande kombinationer uppstår.

Samtliga låg-, mellan- och högvärdessymboler finns i fyra storlekar; standard 1x1, Super 2x2, Mega 3x3 och Epic 4x4. Alla stora symboler räknas som att de innehåller det antalet 1x1-symbolinstanser som de täcker, t.ex. Super 2x2 räknas som 4 standard 1x1-symboler.

Stora symboler som droppas in efter det initiala droppet krossar 1x1- symboler på sin väg nedåt. Symboler av samma typ som den stora symbolen förblir opåverkade liksom wild-symboler, bonussymboler och

Free Drops-symboler.

Tomma platser under stora symboler fylls med 1x1 stora symboler av samma typ som den stora symbolen, för att nå ett stabilt horisontellt vilotillstånd.

Wild Strike-funktionen ersätter symboler i spelvyn med wild-symboler, exploderande wild-symboler eller wild-symboler med multiplikatorer och kan förekomma i alla symboldropp. Bonus-, Free Drops-, superbonus-, wild-, exploderande wild- eller wild-symboler med multiplikatorer kan inte ersättas. Super Wild Strike-funktionen ersätter symboler med endast exploderande wild-symboler eller wild-symboler med multiplikatorer.

3 bonussymboler var som helst i spelvyn i normalläge utlöser bonusläget med free drops.

Den totala multiplikatorn är bestående mellan free drops i bonusläget.

En Free Drops-symbol i kombination med 3 bonussymboler i normalläge ger ytterligare free drops. Individuella Free Drops-symboler i bonusläget ger ytterligare free drops.

1 Superbonussymbol och 2 bonussymboler triggar Superbonusspelet med en garanterad Super Wild Strike-funktion i början av varje free drop. En Superbonussymbol i ett vanligt bonusspel omvandlar det pågående bonusspelet till ett Superbonusspel.

Bonusläget avslutas när inga free drops återstår.

Vinster betalas ut när alla aktiverade funktioner har avslutats. Inga insatser kan ändras under en pågående spelrunda.

En spelrunda avslutas om spelets maximala vinst uppnås. Den teoretiska utbetalningen (RTP) i Katmandu X är 95,0%. Högsta vinsten i spelet är 25 000 gånger erlagd insats.

I händelse av fel annulleras alla insatser och vinster.

X-iter-regler

X-iter-funktionen erbjuder flera olika spellägen.

Superbonus:

Garanterar en spelrunda med inträde till Superbonusspelet med en garanterad Super Wild Strike i början av varje free drop till en kostnad av 500 gånger den valda insatsen.

Bonus:

Garanterar en spelrunda med inträde till bonusspelet med free drops till en kostnad av 100 gånger den valda insatsen.

Super Wild Strike:

Ett symboldropp med en garanterad Super Wild Strike-funktion till en kostnad av 25 gånger den valda insatsen.

Exploderande Wild:

Ett symboldropp med en garanterad exploderande Wild-symbol till en kostnad av 10 gånger den valda insatsen.

Bonusjakt:

Ett symboldropp med mer än dubbla chansen att trigga bonusspelet till en kostnad av 2 gånger den valda insatsen.

Funktionen X-iter kan bara aktiveras i basspelet.

Den minimala X-iter-kostnaden är 4,00 kr, och den maximala kostnaden är 500 000,00 kr.

Den teoretiska utbetalningen (RTP) för alla X-iters spellägen i Katmandu X är 95,0%.

Alla spelregler gäller även för funktionen X-iter.

Datum för senaste ändring: 2023-03-23